J&T Banka zaznamenala viac ako dvojnásobný nárast zisku

J&T Banka považuje v súčasnosti za jednu z kľúčových oblastí Rusko, a preto sa v tejto krajine pripravuje na výraznú expanziu a rast.

J&T Banka vykázala v prvom polroku tohto roka čistý zisk vo výške 580,7 mil. CZK, čo predstavuje viac ako dvojnásobný medziročný nárast z vlaňajších 233 mil. CZK . Podobne zaznamenala banka aj nárast bilančnej sumy, ktorá stúpla podľa predbežných konsolidovaných výsledkov za polrok medziročne o 53 % na 83 mld. CZK. Banka aj naďalej pokračuje podľa zverejnených informácií v konsolidácii všetkých aktivít J&T z oblasti privátneho a investičného bankovníctva, ktorú začala koncom minulého roku, začlenením J&T Banka Moskva, ako dcérskej spoločnosti, do svojej štruktúry. „V súčasnej chvíli považujeme Rusko za jednu z kľúčových oblastí, a preto sa tu pripravujeme na výraznú expanziu a rast. Vzhľadom na celosvetovo slabnúci záujem investorov o privátne služby vo Švajčiarsku a dlhodobo minimálny prínos zürišskej banky našim klientom, rozhodli sme sa ukončiť tu naše pôsobenie a koncentrovať sa na rozvoj služieb banky na Barbadose. Ten nám ako stabilné a transparentné medzinárodné bankové centrum ponúka taktiež prístup na trhy v Latinskej Amerike,“ dokreslil aktivity banky za prvý polrok generálny riaditeľ Štěpán Ašer.

J&T Banka zaznamenala v prvom polroku v porovnaní s vlaňajškom aj nárast úverov, a to o 42 % na viac ako 38 mld. CZK. Vklady klientov v sledovanom období vzrástli o 26 % na 60 mld. CZK. Kapitálová primeranosť banky bola k 30. júnu tohto roka na úrovni 11,2 %.

J&T Banka, a. s. poskytuje popri komplexných službách privátneho bankovníctva aj špecializované financovanie v oblasti real estate, podnikových akvizícií, pričom obchoduje aj s cennými papiermi pre súkromných investorov. V súčasnosti do J&T patrí okrem českej J&T Banky jej slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust so sídlom na Barbadose.

(1 EUR = 25,331 CZK)

Súvisiace články

Aktuálne správy