Výplata náhrad vkladov klientom UNIBONU sa začne 23. júla

Bratislava 13. júla (TASR) – Dňa 23. júla 2012 sa začne výplata náhrad vkladov oprávneným osobám, ktoré boli klientmi spoločnosti UNIBON, spořitelní a úvěrní družstvo v Českej republike, prípadne klientmi spoločnosti UNIBON, spořitelní a úvěrní družstvo, organizačná zložka zahraničnej osoby so sídlom v Bratislave. Informovala o tom dnes Národná banka Slovenska na základe oznámenia českého Fondu pojištění vkladů klientom.
Tento fond bude na území SR vyplácať náhradu vkladov klientov spoločnosti UNIBON v spolupráci so slovenským Fondom ochrany vkladov. "V prípade, ak je vkladateľ klientom spoločnosti UNIBON so sídlom v Ostrave a zároveň aj vkladateľom pobočky spoločnosti UNIBON so sídlom v Bratislave, náhrada sa vyplatí na území štátu, v ktorom má vkladateľ trvalé bydlisko," uviedla banka.
Výplata náhrad na území SR bude prebiehať prostredníctvom pobočky Všeobecnej úverovej banky na Páričkovej ulici 2 v Bratislave. Pre klientov na území Českej republiky prebehne výplata náhrad vkladov v pobočkách GE Money Bank.
Oprávnenými osobami k výplate náhrad vkladov z Fondu pojištění vkladů sú fyzické a právnické osoby, ktoré boli vkladateľmi ku dňu 2. júla 2012. Takisto ich dediči či ich právni nástupcovia. "Oprávnené osoby získajú potrebné informácie prostredníctvom internetovej stránky českého Fondu pojištění vkladů alebo slovenského Fondu ochrany vkladov," dodala NBS.

Súvisiace články

Aktuálne správy