Wüstenrot v prvom polroku rástla v úverovaní aj v sporení

Wüstenrot eviduje takmer 20-percentný nárast objemu cieľových súm, tak pri sporivých, ako aj pri úverových zmluvách a viac ako 23-percentný nárast vyplatených financií

Wüstenrot stavebná sporiteľňa uzatvorila v prvom polroku 13 208 nových zmlúv v sume 74,6 mil. eur, čo predstavuje medziročný nárast o 19,7 %. Zároveň poskytla 1 368 stavebných úverov a medziúverov za 24,1 mil. eur pri 18,1-percentnom náraste. Medziročné nárasty podľa vyjadrení zástupcov spoločnosti znamenajú, že stavebné sporenie je zjavne spoľahlivá finančná voľba aj v súčasnej ekonomickej situácii.

Skutočnosť, že zabezpečenie si vlastného bývania alebo zvýšenie kvality toho súčasného patrí medzi priority Slovákov, potvrdzuje aj suma finančných prostriedkov vyplatených v prvých šiestich mesiacoch tohto roka. Bolo to 45 mil. eur a v porovnaní s prvým polrokom minulého roka je to o 23,4 % viac. „Aj prázdninové obdobie by mohlo byť pre stavebnú sporiteľňu priaznivé, keďže investícia do bývania sa našim klientom určite oplatí,“ povedal člen predstavenstva firmy Pavol Pitoňák.

Spoločnosť Wüstenrot stavebná sporiteľňa vznikla v roku 1993. Pôvodne pôsobila pod názvom Stavebná sporiteľňa VÚB-Wüstenrot. V decembri roku 2003 však VÚB banka predala skupine Wüstenrot svoj 50-percentný podiel v stavebnej sporiteľni. Rakúska Bausparkasse Wüstenrot AG v súčasnosti vlastní 60 % akcií vo Wüstenrot stavebnej sporiteľni a nemecká Wüstenrot & Württembergische AG má 40 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy