Akciový index BCPB bude naďalej tvoriť sedem bázických titulov

Bázu indexu SAX budú aj po revízii s platnosťou od 1. augusta tvoriť emisie akcií spoločností Biotika, OTP Banka Slovensko, SES Tlmače, Slovnaft, VÚB banka, Tatry mountain resorts a Best Hotel Properties.

Akciový index bratislavskej burzy bude aj v ďalšom polročnom období obsahovať sedem bázických titulov. Rozhodla o tom komisia Burzy cenných papierov v Bratislave (BCPB), ktorá v úvode týždňa v súlade s pravidlami konštrukcie slovenského akciového indexu SAX uskutočnila pravidelnú revíziu jeho bázického zloženia.

„Cieľom revízie bolo zhodnotenie vývoja obchodovania bázických zložiek v prvom polroku 2012 a určenie bázy na nasledujúce polročné obdobie,“ informovala v utorok burza. Bázu indexu SAX tak budú aj po revízii s platnosťou od 1. augusta tvoriť emisie akcií spoločností Biotika, OTP Banka Slovensko, SES Tlmače, Slovnaft, VÚB banka, Tatry mountain resorts a Best Hotel Properties.

Slovenský akciový index SAX je oficiálnym akciovým indexom bratislavskej burzy. Patrí ku kapitálovo váženým indexom a porovnáva trhovú kapitalizáciu vybraného súboru akcií s trhovou kapitalizáciou toho istého súboru akcií k referenčnému dňu. Počiatočná hodnota indexu 100 bodov sa viaže k 14. septembru

Súvisiace články

Aktuálne správy