Diaľničiari hľadajú firmu, ktorá oplotí diaľnice a rýchlostné cesty

Bratislava 4. júla (TASR) – Národná diaľničná spoločnosť (NDS) hľadá firmu, ktorá oplotí diaľnice a rýchlostné cesty. Na práce vypísala verejné obstarávanie s predpokladanou hodnotou kontraktu takmer 6,9 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).
„Financovanie je zabezpečené z vlastných zdrojov NDS a zo štátneho rozpočtu,“ uviedol hovorca NDS Marcel Jánošík. Realizácia zákazky by mala trvať 36 mesiacov a je rozdelená na päť častí.
Prvú časť tvorí úsek na diaľnici D2 od hraníc s Českou republikou po Bratislavu v dĺžke 40,3 kilometra (km). V druhej časti sa nachádza úsek na D1 z Hornej Stredy po Ilavu a úsek na D3 z Hričovského Podhradia po Žilinu – Strážov v celkovej dĺžke 60,3 km. Tretiu časť tvoria úseky na rýchlostnej ceste R1 z Hronského Beňadiku po Lehôtku pod Brehmi a zo Šášovského Podhradia po Kováčovú a tiež úsek na R2 z Budče po Zvolen. Celkovo má dĺžku 71,02 km. Štvrtá časť meria 82,5 km a tvorí ho časť R1 z Trnavy po Nitru. Piata časť je najkratšia, meria 8,27 km a tvorí ju úsek na D1 z Behároviec po Široké.
„Zákazka zahŕňa vybudovanie nových častí oplotenia a tiež výmenu nefunkčných častí,“ opísal Jánošík. Po dokončení bude mať NDS podľa jeho slov oplotenú celú svoju sieť diaľnic a rýchlostných ciest. Výnimkou bude už len úsek D1 z Bratislavy po Trnavu, kde je vybudovanie oplotenia súčasťou generálnej rekonštrukcie. V rámci nej sa má diaľnica rozšíriť na šesť pruhov.

Súvisiace články

Aktuálne správy