Dôvera vlani s čistým ziskom 39,3 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla v minulom roku zisk po zdanení vo výške 39,3 mil. eur. „Po splnení všetkých cieľov orientovaných na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti pre našich poistencov sme dosiahli zisk vo výške 4 % nášho ročného obratu. K hospodárskemu výsledku sme sa dopracovali predovšetkým úsporou v prevádzkových nákladoch a zvýšeným úsilím zameraným na vymoženie starých pohľadávok od dlhodobých neplatičov. Vplyv na výsledok mala aj tvorba a zúčtovanie opravných položiek a rezerv,“ informovala poisťovňa.

V uplynulom roku uzavrela poisťovňa zmluvy s 11 834 poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti. Dôvera vlani dosiahla historicky najvyššiu úspešnosť výberu poistného v objeme 99,6 %. Vlaňajšie hospodárenie firmy podľa svojho generálneho riaditeľa Martina Kultana vytvorilo priestor na zvýšenie úhrad poskytovateľom od. 1. apríla 2012. Platby poskytovateľom zvýšila poisťovňa o 23,4 mil. eur nad rámec rozpustenia štátnej rezervy.

Počas prvých piatich mesiacov tohto roka zaznamenala poisťovňa hospodársky výsledok na úrovni 3,9 mil. eur, čo predstavuje 0,4 % z plánovaného ročného obratu. „V druhej polovici roka budeme čeliť zníženiu príjmov po zmene prerozdeľovacieho mechanizmu s očakávaným dopadom 21 mil. eur ročne,“ konštatovala poisťovňa.

Dôvera je najväčšia súkromná zdravotná poisťovňa na Slovensku zabezpečujúca zdravotnú starostlivosť pre 1,4 milióna poistencov.

Súvisiace články

Aktuálne správy