Máte pocit, že je celý váš svet ružový?

Zažívate práve krásne životné obdobie, všetko vám vychádza, zárobky sú tak akurát vysoké, aby pokryli všetky vaše výdavky a ešte vám zostane. Priatelia sa vami radi obklopujú, rodina je na vás pyšná a vy máte pocit, že už to lepšie ani nebude. Takéto obdobie života zažije väčšina z nás, no nepočítame s tým, že raz sa môže skončiť. Položme si teda otázku: „Čo ak...?“

Keď je život pekný, málokedy si nechávame zadné vrátka alebo záchrannú sieť, ktorá nás alebo našich blízkych v prípade núdze zachytí. Najťažšie obdobie prichádza práve vtedy, keď sa ružový svet zrazu zmení a všetko okolo nás stratí farbu.

Nečakané udalosti nás a našich blízkych šokujú natoľko, že nedokážeme normálne fungovať. Nič už nie je ako pred tým a nikto nevie, ako z toho von, ako ďalej.

Väčšinou nevieme situáciám predísť, alebo im zabrániť, a tým chrániť seba a svoje okolie pred negatívnymi zážitkami a okolnosťami. Vždy ale môžeme myslieť do budúcna a pripraviť sa na možnosť, že nie vždy bude všetko ružové.

Predstavte si, že si budete môcť užívať život plnými dúškami, byť spokojní a šťastní, že všetko okolo vás je skvelé a vychádza podľa plánov, a pritom vedieť, že keby sa čokoľvek stalo, je o váš svet postarané tak, aby nikdy nestratil svoju farbu.

Súvisiace články

Aktuálne správy