ČSOB Leasing s kvartálnym ziskom 3,3 mil. eur

Zisk sa medziročne mierne znížil, no obrat na nových zmluvách sa zvýšil o 21 %.

Spoločnosť ČSOB Leasing uzatvorila v prvom kvartáli 2 164 nových zmlúv pri medziročnom náraste o 13 %. Ich objem sa zvýšil o 21 % na 69 mil. eur. Zisk spoločnosti sa podľa jej vyjadrení vyvíjal v súlade s očakávaniami a dosiahol sumu vyše 3,3 mil. eur. No v rovnakom období minulého roka to bolo 3,8 mil. eur.

V rámci financovania nákladných vozidiel dosiahla firma obrat 18 mil. eur s trhovým podielom 23 %. Spoločnosti sa podľa jej vyjadrení darilo vo financovaní nových, ako aj ojazdených vozidiel, pričom najvyšší medziročný nárast, o 41 %, dosiahlo financovanie nových ťahačov. V komodite vozidiel nad 3,5 tony spravuje ČSOB Leasing v súčasnosti vyše 4 700 živých zmlúv.

Vo financovaní osobných a úžitkových automobilov zaznamenala firma obrat 28 mil. eur pri medziročnom tretinovom náraste. Darilo sa jej najmä vo financovaní nových osobných áut pre spotrebiteľov i podnikateľov, kde sa obrat zvýšil o polovicu. V tejto komodite spravuje ČSOB Leasing vyše 17 tisíc živých zmlúv.

Vo financovaní strojov, zariadení a technológií evidovala firma kvartálny obrat 16 mil. eur pri miernom náraste. Výrazný medziročný rast spoločnosti vo financovaní poľnohospodárov, strojárov a stavbárov totiž kompenzoval pokles vo financovaní zdravotníkov, ako aj nižší rast vo financovaní podnikateľských subjektov z drevospracujúceho priemyslu. V tejto oblasti spravuje firma vyše 5 700 živých zmlúv.

ČSOB Leasing je univerzálna lízingová spoločnosť, ktorá vznikla v roku 1996. Jej akcionárom je ČSOB SR, ktorá vlastní 100 % akcií. Patrí do skupiny KBC.

Súvisiace články

Aktuálne správy