Cameron a Osborne rokovali s Kingom a Turnerom o problémoch eurozóny

Londýn 28. mája (TASR) – Britský premiér David Cameron a minister financií George Osborne sa dnes zišli s guvernérom anglickej centrálnej banky (BoE) Mervynom Kingom a šéfom regulačného bankového úradu Adairom Turnerom na rokovaniach o situácii v eurozóne. Potvrdil to úrad britského premiéra.
Dôvodom sú rastúce obavy o stabilitu menovej únie po tom, ako španielska vláda oznámila, že chce použiť vládne dlhopisy na rekapitalizáciu štvrtej najväčšej banky v krajine, Bankie.
"Stretli sa dnes popoludní na dlho plánovaných rokovaniach, ktoré sú súčasťou série stretnutí, aby sa ubezpečili, že Británia je pripravená zvládnuť situáciu v eurozóne a problémy z nej vyplývajúce," uvádza sa vo vyhlásení Cameronovho úradu. Jeho hovorca však odmietol prezradiť ďalšie podrobnosti.
Úrad však pred začiatkom schôdze informoval, že nejde o krízový míting. Aj hovorca pred stretnutím pripomenul, že rokovania medzi premiérom a šéfom centrálnej banky nie sú ničím nezvyčajným, a že diskusia sa pravdepodobne bude týkať širšej ekonomiky, Medzinárodného menového fondu a vyhliadok eurozóny.

Súvisiace články

Aktuálne správy