Tesco vytvorilo vlani vyše 1000 pracovných miest

Bratislava 18. apríla (TASR) – Spoločnosť Tesco Stores SR, ktorá s počtom 9500 zamestnancov patrí medzi najväčších súkromných zamestnávateľov na Slovensku, v uplynulom roku vytvorila 1086 pracovných miest, čo je historicky najviac od vstupu na slovenský trh. Spoločnosť investovala do prevádzok a otvorila 23 nových obchodov. Vyplynulo to z informácií, ktoré dnes poskytli na stretnutí s novinármi v Bratislave.
Aj napriek tomu, že spoločnosť dosiahla za minulý rok rast vo viacerých oblastiach, hodnotí uplynulý rok ako náročný. Situácia v eurozóne, ako aj predčasné voľby na Slovensku vyvolali u spotrebiteľov neistotu, ktorá sa prejavila opatrnosťou v spotrebiteľskom správaní.
Celková hodnota investícií za rok 2011 výrazne prevýšila zisk spoločnosti. Od vstupu na trhu v roku 1996 Tesco Stores už preinvestovalo na Slovensku 1,2 miliardy eur a to bez akýchkoľvek daňových úľav či finančných dotácií od vlády. Tržby za vlaňajšok dosiahli 1,3 miliárd eur (bez DPH). Medziročný nárast tržieb (vrátane DPH) predstavoval 12 %. Polovica z tohto nárastu však pripadala na tržby novootvorených prevádzok.
Spoločnosť očakáva v tomto roku v slovenskom maloobchode zvyšujúcu sa konkurenciu, ako aj pokračovanie trendu opatrného správania sa spotrebiteľov. Napriek pretrvávajúcej neistote má Tesco zámer pokračovať v investíciách aj v nasledujúcom roku. Pre ďalšie plány spoločnosti bude zásadná stabilita ekonomického a legislatívneho prostredia.

Súvisiace články

Aktuálne správy