DPMŽ chce kúpiť 20 nových trolejbusov za 10 mil. eur

Dopravný podnik mesta Žiliny, s.r.o. pripravuje tender na dodanie nízkopodlažných trolejbusov pre mestskú hromadnú dopravu, kúpiť ich plánuje počas štyroch rokov.

Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ), s.r.o. plánuje nakúpiť pre mestskú hromadnú dopravu dvadsať nízkopodlažných trolejbusov. Predbežná cena za ich dodanie počas štyroch rokov by mala byť 10,06 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Z plánovaných nových trolejbusov má byť štrnásť dlhých a šesť krátkych. „Trolejbusy musia byť kompletne vybavené vrátane elektrovýzbroje, informačného systému a zákonných povolení na prevádzku tak, aby boli ihneď po dodaní schopné prevádzky na miestnych komunikáciách,“ informoval predbežne žilinský dopravný podnik vo Vestníku verejného obstarávania pred vyhlásením verejnej súťaže na dodanie trolejbusov.

Dopravný podnik mesta Žiliny, s.r.o. je v úplnom vlastníctve mesta Žilina, kde prevádzkuje mestskú hromadnú dopravu. Spoločnosť s ručením obmedzeným bola založená 8. júla 1996 a v Obchodnom registri je zapísaná od 1. augusta 1996, pričom má základné imanie vo výške 6 639 eur. Spoločnosť mala k začiatku roka 2012 celkom 276 zamestnancov, mestskú hromadnú dopravu prevádzkuje 42 autobusmi na trinástich linkách a 42 trolejbusmi na ôsmich trasách. Autobusy najazdia v pracovných dňoch 6 tis. kilometrov a cez víkendy okolo 2 700 kilometrov, trolejbusy prejdú takmer 6 tis. kilometrov, respektíve 3 600 kilometrov.

Súvisiace články

Aktuálne správy