Ak mi vláda prisúdi odmenu, darujem ju charite či cirkvi

Bratislava 27. februára (TASR) – Šéf Sociálnej poisťovne (SP) Ľuboš Lopatka dnes verejne vyhlásil, že je ochotný sa zriecť v prospech tretieho sektora jemu navrhovanej odmeny v objeme 12-násobku mesačnej mzdy. "Aj keď ešte nepoznáme rozhodnutie vlády, pokiaľ mi však prisúdi čiastku od 0 do 55.400 eur, tak ju darujem na charitu alebo cirkvi," konštatoval dnes pre novinárov.
"Chcem tejto záležitosti raz a navždy urobiť koniec a uľahčiť rozhodovanie vlády," uviedol. Vysvetlil tiež, že do poisťovne prišiel zo súkromného sektora, z diametrálne lepších podmienok, s cieľom "robiť správne veci, nevenovať sa politike a robiť pre SP čo najviac s ohľadom na občana". "Výsledky SP sú skvelé," dodal.
Odmenu obhajuje jej navrhovateľ minister práce Jozef Mihál (SaS), proti sa však vyjadruje premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS). Tá ju považuje za šokujúcu a nevhodnú. "Dobrí zamestnanci si zaslúžia odmenu, ale zodpovedajúcu aj kríze, aj finančným možnostiam SP. Nechcela by som to odbiť tak, aby to vyznievalo, že si pán riaditeľ za svoju prácu nezaslúži odmenu. Zaslúži, ale táto výška je naozaj šokujúca," vysvetlila svoj postoj.

Súvisiace články

Aktuálne správy