Správcovská spoločnosť WIOF SICAV bude mať zastúpenie aj v SR

Bratislava 27. februára (TASR) – Zahraničná správcovská spoločnosť WIOF SICAV, ktorá pôsobí na svetovom trhu podielových fondov, rozširuje svoju činnosť aj na Slovensko. Na slovenský trh uvedie nové investičné produkty akciový fond WIOF US Value Equity a WIOF Svetové portfólio (WIOF American Portfolio a WIOF Euroepan Portfolio).

WIOF US Value Equity sa orientuje výhradne na americké spoločnosti. Pri správe majetku používa jeho správca, spoločnosť Brandes hodnotový prístup.

Svetové portfólia WIOF prináša na slovenský trh možnosť investovania na svetových akciových a dlhopisových trhoch. Investície do portfólií budú sledovať investičnú politiku ostatných fondov WIOF, pričom pomer dlhopisov a akcií bude 35 ku 65 v prospech akcií.

Správcom oboch portfólií je Unigestion, ktorý bude pri investovaní využívať investičné štýly ďalších dvoch správcov v rámci WIOF – Brandes, AIG GIC Zürich.

WIOF SICAV je spoločnosť registrovaná v Luxembursku, ktoré je jedným z centier svetového fondového priemyslu. Zakladateľmi sú AIG Global Investment Group, Inc., ktorá je súčasťou American International Group, Inc. z USA, a spoločnosť Unigestion zo Švajčiarska. Depozitárom WIOF SICAV je Dexia Banque Internationale a Luxembourg, člen DEXIA Group, hodnotená ratingom AA od Standard & Poor’s a Aa2 od Moodyďs.

Súvisiace články

Aktuálne správy