Telefónica O2 sa sústreďuje na biznis

BRATISLAVA – Podnet na prešetrenie tendra na tretieho mobilného operátora, ktorý koncom augusta na Generálnu prokuratúru podalo konzorcium B Four, rieši Krajská prokuratúra v Bratislave. „Lehota na rozhodnutie sa predĺžila, predpokladáme, že prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave rozhodne tento týždeň,“ povedala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Svetlana Husárová.

Konzorcium zložené z private equity skupiny Penta a českej spoločnosti Radiokomunikace namietalo nesúlad súťaže so zákonom o elektronických komunikáciách.

S krajskou prokuratúrou spolupracuje aj Telekomunikačný úrad, ktorý jej 4. októbra posielal potrebné dokumenty. Úrad ako vyhlasovateľ však rieši aj ďalší podnet proti priebehu tendra, ktorý priamo na úrad podala spoločnosť Mobilkom Austria. „O mimoriadnom opravnom prostriedku zatiaľ predseda úradu ako správny orgán druhého stupňa nerozhodol,“ povedal hovorca úradu Roman Vavro.

To, ako by mohli súdne konania ovplyvniť vstup Telefónici O2 na slovenský trh, označil Vavro včera za špekulácie. Telefónicu O2 súdne konania zatiaľ v prípravách na vstup na Slovensko neblokujú. „V súčasnosti sa sústreďujeme na biznis a na vstup na slovenský trh,“ povedala…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy