Ľuďom a firmám chce dane zvyšovať iba Smer

Rozdiely v názoroch na dane sa medzi najväčšími politickými rivalmi na Slovensku stupňujú. Kým Dzurindova SDKÚ predvčerom navrhla znížiť rovnú daň z príjmu v ďalšom volebnom období postupne na 15 percent, a KDH už predtým na 14, Smer chce, naopak, niektoré dane zvyšovať.Predseda Smeru Robert Fico včera obhajoval, prečo by mali banky a podniky s monopolným alebo dominantným postavením na trhu, ako sú SPP, Slovnaft či Slovenské elektrárne, platiť daň 25 percent.Vyššou daňou chce zaťažiť aj podniky s neštandardným ziskom, čo je podľa Fica taký zisk, ktorý vrátil privatizérovi peniaze za nákup podniku do piatich rokov od privatizácie.

BRATISLAVA – Rozdiely v názoroch na dane sa medzi najväčšími politickými rivalmi na Slovensku stupňujú. Kým Dzurindova SDKÚ predvčerom navrhla znížiť rovnú daň z príjmu v ďalšom volebnom období postupne na 15 percent, a KDH už predtým na 14, Smer chce, naopak, niektoré dane zvyšovať.


Predseda Smeru Robert Fico včera obhajoval, prečo by mali banky a podniky s monopolným alebo dominantným postavením na trhu, ako sú SPP, Slovnaft či Slovenské elektrárne, platiť daň 25 percent.


Vyššou daňou chce zaťažiť aj podniky s neštandardným ziskom, čo je podľa Fica taký zisk, ktorý vrátil privatizérovi peniaze za nákup podniku do piatich rokov od privatizácie. Okrem toho by Smer najradšej zvýšil dane aj milionárom.


Presné sadzby Fico nespomenul. Chcel by o nich rokovať s ostatnými stranami pri prípadnom zostavovaní novej vlády. „Pôjdeme do rokovania o zostavení novej vlády s razantnými podmienkami, pokiaľ ide o daň z dividend a určite pôjdeme aj s podmienkou dodatočného zdanenia podnikov, ktoré majú monopolné postavenie alebo nadštandardné zisky,“ povedal.


Tieňový minister financií a poslanec Smeru Igor Šulaj s Ficom včera nebol. „Tlačovku sme z…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy