Politici sľubujú rodinám viac, než môžu splniť

Rodina a jej podpora. Práve na túto tému preniesli viaceré politické strany ťažisko svojich volebných programov. Zo šiestich strán, ktoré ich dosiaľ načrtli, sa rodine detailne venujú tri - KDH, SNS a Slobodné fórum.

Rodina a jej podpora. Práve na túto tému preniesli viaceré politické strany ťažisko svojich volebných programov. Zo šiestich strán, ktoré ich dosiaľ načrtli, sa rodine detailne venujú tri – KDH, SNS a Slobodné fórum.

Dôvod? Takýmto programom dokážu strany zasiahnuť širokú základňu voličov. Podpora rodín navyše vo všeobecnosti neodráža žiadnu politickú, ani ideovú líniu. „Slovenské politické strany nevymysleli nič nové. Len kopírujú predvolebné ťaháky z kampaní v Poľsku, Maďarsku a v Česku. Je to východisko z núdze,“ hodnotí politologička Darina Malová. Núdzou sa myslí snaha politických strán zobrať voličov svojej konkurencii.

Do roka a do dňa

Najvýraznejšie a najkonkrétnejšie sa k podpore rodiny hlási KDH. Zatiaľ čo kresťanskí demokrati hovoria prevažne o nepriamej podpore, ostatné strany chcú rodinu podporovať priamo zo št…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy