Ako môžete pomôcť s úverom podnikateľovi, ktorý iba vstupuje na podnikateľskú dráhu?

Katarína Némová, hovorkyňa Dexia banky:Banka si váži každého klienta, začínajúceho i dlhoročného podnikateľa, avšak podmienky na poskytnutie úveru pre začínajúceho podnikateľa sú o čosi prísnejšie ako pre podnikateľa, ktorý už má podnikateľ-skú históriu.

Katarína Némová, hovorkyňa Dexia banky:

Banka si váži každého klienta, začínajúceho i dlhoročného podnikateľa, avšak podmienky na poskytnutie úveru pre začínajúceho podnikateľa sú o čosi prísnejšie ako pre podnikateľa, ktorý už má podnikateľ-skú históriu. Banka sa takýmto klientom snaží vyjsť v ústrety aj bezplatným poradenstvom.

Andrea Kollárová, hovorkyňa HVB Banky Slovakia:

Ak predpokladáme, že začínajúci podnikateľ spracoval svoj podnika-teľský plán bez výhrad, teda našiel trhovú štrbinu, správne odhadol jej potenciál a pozná spôsob ako ju pokryť, pozná svojich potenciálnych zákazníkov/odberateľov a ich kúpnu silu/platobnú disciplínu, dôkladne zanalyzoval konkurenciu, ale aj ekonomické a legislatívne prostredie, doložil projekciu nákladov súvisiacich s jeho podnikateľským zámerom, preukázal svoje manažérske schopnosti a dokáže zabezpečiť potrebný personál, stále ostáva otvorená otázka pomeru vlastných a cu-dzích zdrojov financovania podnikateľského zámeru.

Podiel vlastných zdrojov na financovaní podniku je dôležitý aj v prípade začínajúcich podnikateľov. Musím povedať, že aj pri skvelom podnikateľskom nápade treba, aby si podnikateľ uvedomil, že sa na projekte musí podieľať vlastnými zdrojmi.

Na jednej strane preukazuje tým dôveru vo vlastné podnikateľské ambície, ako aj odolnosť voči nástrahám podnikania pri zhodnocovaní svojich prostriedkov.

Možnostiam vlastných zdrojov musí podnikateľ prispôsobiť svoj celkový podnikateľský zámer s jeho potenciálnym rastom v budúcnosti podporeným rastom vlastných zdrojov.
Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy