Dopyt po chalupách v ČR trhá rekordy, samota pri lese stojí takmer 393.000 eur

, TASR Foto: TASR/Miroslava Mlynárová

Pandémia nového koronavírusu viedla k novému trendu na českom trhu s nehnuteľnosťami. Viaceré obmedzenia vytvorili doslova fronty zákazníkov na chaty a chalupy a ich ceny vystrelili do astronomickej výšky.

Nehnuteľnosti v ponuke vydržia väčšinou iba pár dní, pričom cena najdrahších chát a chalúp už presiahla 10 miliónov Kč (392.896 eur). Podľa údajov realitnej kancelárie Remax aj skupiny Bidli sú na trhu aktívni najmä dnešní štyridsiatnici, teda takzvané Husákove deti, uviedol server e15.cz.

Ako povedal hovorca Remaxu Tomáš Hejda, pandémia spôsobila, že dopyt je aj po objektoch, ktoré v minulosti neboli práve v kurze. Napríklad nehnuteľnosti na samote, alebo objekty v horšom technickom stave určené na rekonštrukciu.

"Najlacnejšie chaty v zlom stave, ktoré často nie sú ani na vlastnom pozemku, stoja okolo 0,5 milióna Kč (19.645 eur). Zatiaľ čo v minulosti nebol o ne prakticky žiadny záujem, teraz sú niektoré z nich hitom. Mnohých záujemcov neodradí ani suché WC," dodal Hejda. Podľa viacerých maklérov hlavnou požiadavkou zákazníkov je vlastný pozemok, krásna príroda v okolí a ideálne čo najmenšia okolitá zástavba.

Súvisiace články

Aktuálne správy