ZSSK obnovuje prevádzku vybraných medzištátnych spojov

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) sa s partnerskými dopravcami dohodla na postupnom obnovení prevádzky vybraných medzištátnych spojov. Informoval o tom riaditeľ odboru komunikácie a hovorca ZSSK Tomáš Kováč.
Dôvodom je podľa neho zlepšujúca sa pandemická situácia na Slovensku aj v okolitých štátoch a očakávanie postupného zvyšovania dopytu po medzištátnej doprave.
Od 30. apríla bude podľa jeho slov obnovený spoj Ex Valašský expres (Púchov – Praha a späť) a spoj Ex Ostravan (Praha – Žilina a späť).
Od 1. mája podľa Kováča bude obnovené vedenie vlaku EN 476 Metropol (Budapest Keleti – Štúrovo – Bratislava hl. st. – Břeclav). Vlak bude zatiaľ radený len z vozňov relácie Budapest Keleti – Břeclav bez priamych vozňov do Berlína/Varšavy/Prahy.
Od 2. mája bude obnovené vedenie vlaku EN 477 Metropol (Břeclav – Bratislava hl. st. – Štúrovo – Budapest Keleti). Vlak bude zatiaľ radený len z vozňov relácie Břeclav – Budapest Keleti bez priamych vozňov z Berlína/Varšavy/Prahy.
Dodal, že ZSSK zároveň s partnerskými dopravcami intenzívne rokuje o zavedení ďalších medzištátnych vlakových spojov. Ich zavedenie bude závisieť od vývoja pandemickej situácie. Všetky informácie sú pravidelne aktualizované na webe https://www.zssk.sk/koronavirus/.

Súvisiace články

Aktuálne správy