Bitcoin môže byť veľmi blízko strednodobému vrcholu

, CNBC Foto: SITA/AP

Kryptomena si v utorok pripísala takmer 2 % k čomu čiastočne prispel krok PayPalu, zavedením kryptomeny v jej on-line platbách pre milióny globálnych partnerov.

Vysoká miera volatility bitcoinu pravdepodobne znamená, že transakcie na platformách, ako je PayPal, budú „oproti bežnej mene„ nepomerne menšie,“uviedol Boris Schlossberg, forexový stratég zo spoločnosti BK Asset Management. Schlossberg patrí k tým, ktorí veria, že bitcoin je lepším uchovávateľom hodnoty než zlato. Napriek tomu „celá rally v kryptomene už trvá veľmi dlho,“ varoval.

Obchodná burza v Chicagu, Chicago Mercantile Exchange, oznámila svoje plány na spustenie futures na mikro bitcoiny, v hodnote desatiny bitcoinu,v máji. Takýto krok by mohol dvihnúť cenu bitcoinu bez ohľadu na to, či sa to investorom páči alebo nie, uviedol Schlossberg s tým, že naposledyu dosiahla kryptomena cenový vrchol, keď CME spustila bitcoinové futures koncom roka 2017. „Myslím si, že sme veľmi, veľmi blízko k strednodobému vrcholu," uviedol stratég. „V tomto okamihu je určite potrebné vykonať miernu korekciu."

Cenová hladina, ktorú je potrebné sledovať, je 52 000 dolárov, uviedol pre televíziu CNBC Matt Maley, hlavný trhový stratég spoločnosti Miller Tabak. „Ak sa prelomí  táto úroveň, bude to veľký varovný signál," uviedol. Znamenalo by to prvé cenové dno tento rok po sérii dosiahnutých miním a maxím za posledných šesť až osem mesiacov, uviedol. „Avšak práve teraz by takýto scenár hroziť nemal, sme svedkami oveľa vyšších maxím a oveľa nižších miním, takže, ak by zlom nastal nad nedávnymi maximami 61 000, mal by nasledovať ďalší cenový rast. Vo veľmi volatilnom období bude na tejto ceste bitcoin zaznamenávať oveľa väčšie poklesy. Budeme vidieť značné korekcie.“

Súvisiace články

Aktuálne správy