Zisk BNP Paribas v 3. kvartáli klesol menej, ako sa čakalo

Francúzska banka BNP Paribas vykázala za 3. štvrťrok pokles zisk, ale menší, ako jej predpovedali analytici. Pomohol jej dobrý výkon obchodnej divízie, ktorý zmiernil aj vplyv zvýšenia rezerv na prípadné zlyhané úvery na jej výsledky.
Najväčšia francúzska banka z hľadiska aktív sa pripojila k ďalším európskym rivalom, ktorí tiež dosiahli lepšie ako odhadované výsledky a vďaka dobrému výkonu svojich obchodných divízií.
Tržby BNP Paribas zostali v období júl-september 2020 zhruba stabilné na vlaňajšej úrovni 10,89 miliardy eur. To spolu s nižšími prevádzkovými nákladmi prispelo k tomu, že čistý zisk banky klesol iba o 2,3 % na 1,89 miliardy eur. Prekonal tak očakávania analytikov, ktorí banke predpovedali zisk 1,57 miliardy eur a tržby 10,66 miliardy eur.
Tržby v korporátnej a inštitucionálnej divízii BNP Paribas pritom v sledovanom období vzrástli o 17,4 %, zatiaľ čo tržby z obchodovania s aktívami s pevným výnosom stúpli o 36 %.
BNP Paribas, jedna z najväčších európskych bánk, vyčlenila v 3. kvartáli 1,25 miliardy eur na potenciálne straty z úverov. Bolo to o 47 % viac ako v rovnakom období minulého roka, ale menej ako v 2. štvrťroku.
Ukazovateľ základného kapitálu Tier 1 banky BNP Paribas, bol na konci septembra na úrovni 12,6 %, oproti 12,4 % na konci júna.

Súvisiace články

Aktuálne správy