SIEA vyhlásila výzvu pre podniky na výstavbu OZE za desať miliónov eur

Podniky sa môžu uchádzať o podporu na výstavbu obnoviteľných zdrojov energie (OZE) v celkovej výške desať miliónov eur. Informovala o tom Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) na svojej internetovej stránke.
Peniaze z fondov EÚ sú určené na rekonštrukciu kotlov na fosílne palivá do 20 megawattov (MW) a ich prechod na spaľovanie biomasy. Ďalej na výstavbu zariadení na výrobu tepla s využitím slnečnej energie, na tepelné čerpadlá, zariadenia na využitie geotermálnej energie a projekty na energetické využívanie skládkového plynu a plynu z čistiarní odpadových vôd.
Výzva je určená pre malé, stredné a veľké podniky vrátane žiadateľov, ktorí podnikajú v energetike alebo tepelnej energetike. Jednou z podmienok poskytnutia podpory je predloženie energetického auditu, ktorý musí byť vypracovaný energetickým audítorom.
Výška podpory na projekt je od 10.000 do 200.000 eur, pričom celková výška pomoci de minimis jednému podniku nesmie presiahnuť 200.000 eur počas troch fiškálnych rokov. Maximálna dĺžka realizácie hlavných aktivít projektu je 18 mesiacov. Výzva je otvorená, čo znamená, že žiadosti je možné predkladať priebežne. Prvé hodnotiace kolo bude uzatvorené 30. júna, ďalšie kolá budú uzatvárané v intervale dvoch mesiacov.

Súvisiace články

Aktuálne správy