Budúci minister hospodárstva Richard Sulík sa neplánuje „montovať“ do finančnej politiky

Šéf liberálov sa v najbližšej budúcnosti plánuje prioritne venovať najmä trom oblastiam, chce pomôcť zmierniť dopady šírenia koronavírusu, zlepšiť podnikateľské prostredie a podporiť výstavbu bytov.

Budúci minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) sa v budúcnosti neplánuje „montovať“ do finančnej politiky. S novým ministrom financií Eduardom Hegerom plánuje úzku spoluprácu. Šéf liberálov to uviedol na stredajšej tlačovej besede pri príležitosti predstavenia členov novej vlády. Sulík sa v najbližšej budúcnosti ako minister hospodárstva plánuje prioritne venovať najmä trom oblastiam, chce pomôcť zmierniť dopady šírenia koronavírusu, zlepšiť podnikateľské prostredie a podporiť výstavbu bytov.

Podľa jeho slov majú pripravenú sadu niekoľkých desiatok opatrení na okamžité zmiernenie dopadov krízy spojenej s ochorením COVID-19. Ďalej sa rezort hospodárstva bude venovať výraznému zlepšovaniu podnikateľského prostredia pomocou opatrení, ktoré nespôsobia výpadky v štátnom rozpočte. Tie by pritom mohli byť prerokované už na prvej riadnej schôdzi zákonodárneho zboru. Tretia prioritná oblasť sa podľa Sulíka bude týkať opatrení, ktoré podporia zvýšenie výstavby nájomných bytov.

Súvisiace články

Aktuálne správy