Spoločnosť CTP začala s budovaním biznis parku v Prešove

Práce sa začali na ploche približne 11-tisíc metrov štvorcových.

Developerská spoločnosť CTP začala v lokalite Grófske s prácami na vybudovaní výrobných a skladových priestorov novoznikajúceho CTParku. Po akvizícii košického parku v Barci ide o druhú investíciu na východe Slovenska. Výšku investície spoločnosť odmietla zverejniť.

Ako spoločnosť informovala v tlačovej správe, na prešovských pozemkoch s celkovou rozlohou takmer 44 hektárov na Vranovskej ulici už začali s prvými zemnými prácami na ploche približne 11-tisíc metrov štvorcových. Developer chce na tomto území vybudovať high-tech biznis park s modernými budovami v energetickej triede A. Priestory podľa potrieb potenciálnych klientov plánuje spoločnosť budúcim nájomníkom odovzdať do užívania asi o pol roka. „Až 90 000 obyvateľov Prešova, výhodná poloha pozemkov v blízkosti mesta, ale aj priame diaľničné spojenie s Košicami, Martinom a Žilinou či neďaleký poľský obchodný trh sú benefitmi, ktoré by spoločnosť CTP nenašla v žiadnom inom meste na východe Slovenska,“ priblížil manažér pre rozvoj podnikania CTP Slovensko Ivan Pastier.

Spoločnosť CTP v súčasnosti pôsobí v siedmich európskych štátoch. Okrem Slovenska aj v Českej republike, Maďarsku, Srbsku, Rumunsku, Poľsku a Bulharsku. CTP je vlastníkom CTPark Network, najväčšieho integrovaného systému biznis parkov v strednej a východnej Európe s viac než 5,5 miliónmi metrov štvorcových nehnuteľností vo viac ako 90 mestách.

Súvisiace články

Aktuálne správy