Strata firmy Lyft sa vlani zdvojnásobila

Spoločnosť Lyft za minulý rok vykázala stratu vyše 2,6 mld. USD, zisk očakáva v závere roku 2021, Uber ráta so ziskom vo štvrtom kvartáli tohto roka.

Americká spoločnosť Lyft, ktorá je konkurentom firmy Uber v podnikaní pri preprave osôb prostredníctvom mobilnej aplikácie, trvá na svojej predpovedi hospodárenia. Očakáva, že sa pred koncom budúceho roka stane ziskovou, hoci sa jej strata v roku 2019 viac ako zdvojnásobila na vyše 2,6 mld. USD. Vlaňajšie tržby spoločnosti stúpli o 68 percent na 3,62 mld. USD z úrovne 2,16 mld. USD v roku 2018. Strata firmy Lyft sa vo štvrtom kvartáli medziročne prehĺbila na 356 mil. USD z úrovne 248,9 mil. USD. Tržby však vzrástli o 52 percent na vyše 1 mld. USD.

Prognóza spoločnosti Lyft, ktorá ráta so ziskom vo štvrtom kvartáli 2021, znamená, že dosiahnutie zisku predpokladá o rok neskôr ako Uber, ktorý tento mesiac povedal, že ziskový bude vo štvrtom kvartáli tohto roka. Predpoveď firmy Lyft investorov sklamala a jej akcie v utorok po uzatvorení riadneho obchodovania zlacneli o 5,6 percenta na 50,92 USD za kus.

Súvisiace články

Aktuálne správy