Štátny tajomník rezortu financií Radko Kuruc odstupuje na vlastnú žiadosť

Druhý muž rezortu financií, ktorý mal na starosti aj prípravu rozpočtu, bude na ministerstve pôsobiť už iba ako externý poradca ministra pre oblasť rozpočtu.

Štátny tajomník ministerstva financií Radko Kuruc odstupuje zo svojej funkcie na vlastnú žiadosť. Jeho odvolanie z funkcie na stredajšom výjazdovom rokovaní v Kežmarku na návrh ministra financií schválil aj vládny kabinet. Radko Kuruc mal ako štátny tajomník na ministerstve financií na starosti okrem iného aj prípravu najdôležitejšieho zákona, teda štátneho rozpočtu. Na ministerstve financií pôsobil od roku 2012. Najskôr ako poradca ministra a riaditeľ odboru, neskôr ako štátny tajomník. Na ministerstve bude už pôsobiť iba ako externý poradca šéfa rezortu Ladislava Kamenického.

Ministerstvo financií pritom avizuje, že na jeho uvoľnenú pozíciu už do parlamentných volieb nikoho vymenovať neplánuje. „Radko Kuruc bude ďalej pôsobiť na MF SR ako externý poradca ministra pre oblasť rozpočtu. Ministerstvo financií nateraz neplánuje obsadiť uvoľnené miesto štátneho tajomníka a bude pracovať iba s jednou štátnou tajomníčkou Danou Meager,“ uviedol tlačový odbor ministerstva financií.

Súvisiace články

Aktuálne správy