InnoEnergy začína spolupracovať na podpore inovácií v energetike s ministerstvom hospodárstva

V utorok potvrdili vzájomnú spoluprácu podpisom Memoranda o porozumení.

Európska sieť na podporu inovácií InnoEnergy začína spolupracovať s Ministerstvom hospodárstva SR v oblasti rozvoja inovácií v energetickom sektore. Ako InnoEnergy uviedla v tlačovej správe, v utorok potvrdili vzájomnú spoluprácu podpisom Memoranda o porozumení minister hospodárstva SR Peter Žiga a riaditeľ InnoEnergy Central Europe Jakub Miler.

InnoEnergy na Slovensku pôsobí v oblastiach energetiky, mobility, čistých technológií a riešení pre smart mestá od roku 2017, kedy začala hľadať a podporovať inovatívne riešenia prostredníctvom najväčšej európskej súťaže pre startupy zo spomínaných oblastí – PowerUp!

„Upevňovanie väzieb s ministerstvom otvára nové oblasti vzájomnej spolupráce. Vďaka podpore zo strany ministerstva a Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry dúfame, že počas finále súťaže PowerUp! pre Slovensko v Bratislave budeme hostiť tie najsľubnejšie začínajúce startupy zo Slovenska“, uviedol Jakub Miler počas podpisu memoranda. „Veríme, že táto spolupráca pomôže slovenským firmám pri hľadaní partnerov pre výskumné projekty, ale aj pri presadení sa so svojimi inovatívnymi riešeniami na zahraničných trhoch“, dodal Peter Žiga. Konkrétne projekty a formy spolupráce by sa podľa InnoEnergy mali dohodnúť v najbližšom období.

InnoEnergy sa ako investičný fond zameriava na nové riešenia z oblasti energetiky, čistých technológií, mobility a inteligentných technológií. Zároveň pomáha začínajúcim inovatívnym produktom v komercializácii s pomocou vlastného know-how cez prístup k financovaniu a k sieti kontaktov. Pôsobí v 40 krajinách, v ktorých spolupracuje s viac ako 400 partnermi.

Súvisiace články

Aktuálne správy