Šaľa odovzdá prvé nájomné byty do užívania

Mesto Šaľa začne odovzdávať do užívania prvé nájomné byty postavené na Kráľovskej ulici. Vo štvrtok 29. novembra bude pridelených 34 bytov postavených v prvej etape. Ukončenie výstavby a odovzdávanie zvyšných 116 bytových jednotiek je podľa Eriky Kollerovej z mestského úradu naplánované na leto budúceho roka.


Mesto tak ukončí výstavbu 150 nájomných bytov s celkovou výškou investícií v hodnote okolo 6,5 milióna eur. „Na ich výstavbu získalo mesto aj podporu štátu. Zo Štátneho fondu rozvoja bývania odsúhlasili pre Šaľu historicky najvyšší úver na tento účel. Budovanie nájomných bytov podporilo dotáciou aj Ministerstvo dopravy a výstavby SR,“ dodala Kollerová.
Poradovník so žiadateľmi o nájomné byty schválili ešte v lete členovia komisie pre sociálne, zdravotné a bytové otázky. V priebehu októbra schválili aj samotné prideľovanie bytov. Potom, ako mesto úspešne podalo návrh na vklad do katastra nehnuteľností a stalo sa tak oficiálnym vlastníkom bytov, môže začať uzatvárať zmluvy s prvými nájomníkmi.

Súvisiace články

Aktuálne správy