Objednávky na priemyselné výrobky v Nemecku v júli nečakane klesli

Objednávky na nové priemyselné výrobky v Nemecku v júli nečakane klesli. Dôvodom bol slabší dopyt v zahraničí. Informoval o tom vo štvrtok spolkový štatistický úrad Destatis.
Podľa najnovších údajov sa nové objednávky v nemeckom priemysle v júli o znížili medzimesačne 0,9 %. Ekonómovia pritom očakávali, že po ich júnovom poklese o 3,9 % v júli ožijú a stúpnu o 1,8 %. Tempo júlového poklesu objednávok sa však aspoň výrazne spomalilo.
Štatistiky tiež ukázali, že domáce objednávky na produkty nemeckého priemyslu vzrástli o 2,4 %. Ale zahraničné objednávky klesli o 3,4 %, z toho objednávky z eurozóny sa znížili o 2,7 % a z krajín mimo menového bloku sa prepadli o 4 %.
V medziročnom porovnaní dopyt po nemeckých priemyselných produktoch v júli klesol o 0,9 %, čo je len o niečo horší výsledok ako v júni, keď sa znížil o 0,8 %. Ekonómovia však predpovedali v júli nárast objednávok o 1,9 %.
Zo štatistík ďalej vyplýva, že aj obrat nemeckého priemyslu sa v júli znížil viac, a to o 1,8 %, zatiaľ čo v júni klesol o 0,7 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy