Súkromný sektor USA v júli vytvoril 219 tisíc miest

Americkí súkromní zamestnávatelia v júli vytvorili 219 tis. pracovných miest, čo naznačuje, že stále dokážu nájsť pracovníkov napriek nízkej miere nezamestnanosti. Vyplýva to z prieskumu firmy ADP, ktorá o jeho výsledkoch informovala v stredu. Firma uviedla, že prírastok nových pracovných pozícií bol najmä odvetví poskytovania zdravotnej starostlivosti, v hoteloch a reštauráciách a v priemyselných firmách.

Tvorba nových pracovných miest v júli posilnila v porovnaní s predošlým mesiacom, kedy americký súkromný sektor vytvoril 181 tis. nových pozícií.

Ekonómovia oslovení v prieskume spoločnosti FactSet očakávajú, že vládna správa o tvorbe pracovných miest, ktorú zverejnia v piatok, ukáže, že v ekonomike USA v júli pribudlo 190 tis. nových pozícií. Zároveň predpokladajú, že miera nezamestnanosti v krajine v júli klesla na 3,9 percenta z úrovne 4 percentá. Mark Zandi, hlavný ekonóm Moody’s Analytics, očakáva, že silná tvorba pracovných miest bude v USA v tomto a budúcom roku pokračovať a mohla by znížiť nezamestnanosť pod úroveň 3,5 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy