Stavebná produkcia eurozóny v apríli medzimesačne posilnila o 1,8 %

Na Slovensku aprílová stavebná výroba oproti predošlému mesiacu klesla o 1,4 %.

Sezónne upravená stavebná produkcia eurozóny v apríli medzimesačne posilnila o 1,8 percenta a v rámci celej 28-člennej Európskej únie o 1,2 percenta. Medziročne stavebná výroba v eurozóne v apríli posilnila o 1,8 percenta a v rámci celej EÚ sa zväčšila o 0,8 percenta. Vyplýva to z prvého odhadu štatistického úradu Európskej únie Eurostat, ktorý o tom informoval v utorok.

Produkcia slovenského stavebného odvetvia v apríli medzimesačne oslabila o 1,4 percenta, čo bol v rámci krajín EÚ, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, tretí najväčší prepad. Najviac medzimesačne stavebníctvo posilnilo v Slovinsku (9,8 %), Maďarsku (6,5 %) a Nemecku (3,3 %). Najvýraznejší medzimesačný pokles stavebnej výroby bol v Španielsku (-3,6 %), Belgicku (-1,8 %) a na Slovensku (-1,4 %).

Medziročne slovenské stavebníctvo v apríli posilnilo o 5,4 %. Najviac produkcia rástla v Poľsku (16,3 %), Maďarsku (14,2 %) a v Slovinsku (12,4 %).

Najviac aprílová stavebná produkcia medziročne oslabila vo Švédsku (-6,4 %), v Belgicku (-4,6 %) a v Španielsku (-3,4 %).

Súvisiace články

Aktuálne správy