Podľa OECD si nemecká ekonomika udrží silný rast

Predikcia Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj ráta s posilnením nemeckého hospodárstva v tomto a budúcom roku zhodne o 2,1 %.

Rast nemeckého hospodárstva v tomto a budúcom roku bude podľa najnovšej prognózy Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD) nad úrovňou 2 percentá ročne. Ekonomika krajiny je podľa organizácie vo fáze silnej expanzie s rekordne nízkou nezamestnanosťou, pričom reálny rast miezd podporuje domáci dopyt. Predikcia OECD, ktorú zverejnila v utorok na svojej internetovej stránke, ráta s tým, že hrubý domáci produkt Nemecka v rokoch 2018 a 2019 posilní zhodne o 2,1 percenta.

Nezamestnanosť v krajine sa podľa predpovede OECD v tomto roku zníži na 3,4 percenta z vlaňajšej úrovne 3,7 percenta a v budúcom roku opäť klesne, a to na 3,3 percenta. Nemecká inflácia podľa organizácie bude v tomto roku na úrovni 1,7 percenta a v budúcom posilní na 2 percentá. „Nedávny výkon Nemecka je pozoruhodný a zdá sa, že silná expanzia bude pokračovať,“ uviedol generálny tajomník OECD José Ángel Gurría.

Súvisiace články

Aktuálne správy