Výnos na 54 %: Toto je najbohatší manažér hedžových fondov v Británii

, QZ Foto: YT/bloomberg

Michael Platt, spoluzakladateľ spoločnosti BlueCrest Capital Management, je podľa Sunday Times najbohatším manažérom hedžových fondov v Británii s čistým imaním 3 miliardy libier.

The Sunday Times uverejnil rebríček boháčov pre rok 2018, v ktorom je 1000 najbohatších ľudí z Veľkej Británie na základe ich čistého imania, vrátane pozemkov a iných aktív, ako sú umelecké diela alebo podiely vo verejne kótovaných spoločnostiach. Výpočty nezahŕňajú bankové účty.

Údaje ukazujú, že počas uplynulého roka sa Plattov majetok navýšil o 600 miliónov libier. Plattov úspech je vo veľkej miere spôsobený rozhodnutím spoločnosti BlueCrest v roku 2015 vrátiť peniaze externých investorov, ktoré spravovali. Šlo približne o 5,2 miliardy libier. Odvtedy obchodníci BlueCrest riadia zhruba 750 miliónov v aktívach. Tento krok, podľa agentúry Bloomberg, oslobodil spoločnosť BlueCrest, aby sa zameriavala na mesačnú návratnosť, a preto dokázala akceptovať väčšie riziko. Splatil. V roku 2016 zabezpečil hedžový fond kapitálovú návratnosť vo výške 50 % a v roku 2017 ďalej zlepšili výnos na 54 %.

Samozrejme, keďže veľká časť kapitálu, ktorú BlueCrest použila počas posledných rokov, bola Plattova, viedlo to k výraznému zvýšeniu osobného bohatstva tohto manažéra hedžových fondov.

Súvisiace články

Aktuálne správy