Komunikácia cez slovensko.sk vzrástla päťnásobne

V prvom kvartáli si svoju e-schránku aktivovalo 35-tisíc nových používateľov. Z toho takmer deväťtisíc fyzických osôb, ktoré môžu e-komunikáciu so štátom využívať na dobrovoľnej báze, podľa svojho uváženia.

Počas prvého štvrťroka 2018 pretieklo cez Ústredný portál verejnej správy slovensko.sk takmer 17 miliónov správ. Je to takmer päťnásobne viac ako v rovnakom období minulého roka. Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES) eviduje aj zvýšené používanie e-schránok fyzickými osobami.

Podľa zverejnených informácií v prvých troch mesiacoch roka 2018 poslali orgány verejnej moci 2,2 milióna rozhodnutí. V prvom kvartáli si svoju e-schránku aktivovalo 35-tisíc nových používateľov. Z toho takmer deväťtisíc fyzických osôb, ktoré môžu e-komunikáciu so štátom využívať na dobrovoľnej báze, podľa svojho uváženia.

„Je dobrou správou, že ľudia majú o elektronickú komunikáciu so štátom záujem. Našou úlohou je zabezpečiť, aby komunikácia prostredníctvom portálu slovensko.sk bola čo najefektívnejšia a najkomfortnejšia. Preto neustále pracujeme na nových prvkoch a funkcionalitách, ktoré chceme používateľom predstaviť v najbližších mesiacoch,“ konštatoval generálny riaditeľ NASES-u Lukáš Sojka.

Počet zaslaných rozhodnutí ÚPVS je v prvom štvrťroku tohto roka o dva milióny vyšší ako v tom istom období minulého roka. Len v januári 2018 bolo odoslaných 780 tisíc rozhodnutí, pričom ide o 7-násobný nárast oproti januáru minulého roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy