Francúzsko a Nemecko chcú, aby sa reguláciou kryptomien zaoberala skupina G20

Ministri financií Nemecka a Francúzska a guvernéri ich centrálnych bánk požadujú, aby skupina najväčších svetových ekonomík G20 prijala spoločné opatrenia na obmedzenie rizík spojených s kryptomenami.
V liste adresovanom ministrovi financií Argentíny, ktorá je aktuálne na čele skupiny G20, požiadali, aby sa kryptomeny dostali medzi priority agendy nadchádzajúceho stretnutia lídrov skupiny ktoré sa bude konať v marci. Prvé stretnutia operačnej skupiny G20 zameranej na digitálnu ekonomiku sa konalo vo štvrtok a v piatok (8. a 9. februára) v Buenos Aires.
„Myslíme si, že by sa mohli objaviť nové možnosti spojené s týmito menami a technológiami stojacimi v ich pozadí,“ uviedli v liste francúzsky minister financií Bruno Le Maire, jeho nemecký náprotivok Peter Altmaier, guvernér francúzskej centrálnej banky Francois Villeroy de Galhau a guvernér nemeckej centrálnej banky Jens Weidmann. Kryptomeny môžu bez primeraných opatrení predstavovať veľké riziko pre investorov a môžu byť zneužiteľné na finančné zločiny. „V dlhodobom horizonte sa tiež môžu objaviť potenciálne riziká v oblasti finančnej stability.“
Signatári listu požadujú správu Medzinárodného menového fondu (MMF), ktorá by zhodnotila vplyv kryptomien a potenciálne riziká, ktoré môžu predstavovať pre finančnú stabilitu.

Súvisiace články

Aktuálne správy