Banka Wells Fargo dokončila kúpu budovy 33 King William Street od firmy HB Reavis

Budova ponúka na jedenástich poschodiach 21 tisíc metrov štvorcových kancelárskych priestorov.

Americká Banka Wells Fargo & Company vo štvrtok oznámila, že dokončila kúpu budovy 33 King William Street (predtým známu ako 33 Central) v londýnskej štvrti City od medzinárodného developera HB Reavis. Táto kancelárska budova, ktorej kúpu banka oznámila v júli 2016, je prvou nehnuteľnosťou, ktorú Wells Fargo kúpila mimo USA. Slúžiť bude ako jej londýnska centrála. Informovala o tom spoločnosť HB Reavis v tlačovej správe.

Výstavba projektu bola dokončená a Wells Fargo do nej v poslednom štvrťroku 2018 plánuje presunúť približne 1 200 zamestnancov zo štyroch londýnskych pracovísk. Sťahovanie členov londýnskeho tímu Wells Fargo prebehne v niekoľkých fázach. „Pre Wells Fargo ide o významný míľnik pri rozširovaní medzinárodnej pôsobnosti a je prejavom záväzku voči Spojenému kráľovstvu, ktoré má veľký podiel na našej obchodnej činnosti v rámci regiónu EMEA. S novou londýnskou centrálou môže Wells Fargo lepšie slúžiť zákazníkom a efektívne riadiť svoje činnosti v Spojenom kráľovstve a v širšom regióne,“ povedal prezident Wells Fargo pre región EMEA Frank Pizzo.

Spoločnosť HB Reavis získala nehnuteľnosť koncom roka 2013 a prvé stavebné práce začali v priebehu roka 2014. Wells Fargo podpísala zmluvu o kúpe budovy 33 King William Street v júli 2016, menej ako mesiac po historickom referende o brexite. Išlo o jednu z najväčších transakcií zahŕňajúcich kancelársku budovu v londýnskom City.

„Dokončenie budovy 33 King William Street je pre HB Reavis dôležitým momentom.Ide o našu prvú investíciu v Londýne a zároveň prvý z našich štyroch londýnskych projektov, ktorý sme dokončili. Rozhodnutie banky Wells Fargo využiť práve projekt spoločnosti HB Reavis je pre nás obrovským uznaním,“ uviedol člen predstavenstva spoločnosti HB Reavis Radim Římánek.

Developerská spoločnosť HB Reavis od svojho založenia v roku 1993 vytvorila milión metrov štvorcových komerčných priestorov. Venuje sa rozvoju projektov na viac ako 1,3 milióna metroch štvorcových vo Veľkej Británii, Poľsku, Českej republike, na Slovensku a v Maďarsku. S viac ako 650 zamestnancami a kapitálom presahujúcim 1,2 miliardy eur sa HB Reavis radí medzi európskych lídrov v real estate developmente.

Súvisiace články

Aktuálne správy