Deň bez dlhov opäť prinesie pomoc ľuďom so splácaním záväzkov

Aj v tomto roku sa v Českej republike a na Slovensku uskutoční vzdelávacia akcia Deň bez dlhov. Organizátorom celého projektu je spoločnosť KRUK Česká a Slovenská republika (KRUK), ktorá sa zameriava na správu pohľadávok finančných ústavov a korporátnych zákazníkov.
Spoločnosť nadviazala spoluprácu so starostami slovenských obcí s vysokým podielom zadlžených obyvateľov. V 11 obciach Prešovského, Banskobystrického a Košického kraja sa v utorok 14. a v stredu 15. novembra otvoria kontaktné miesta, kde sa môžu ľudia, ktorí bojujú so splácaním svojich dlhov, zadarmo poradiť s odborníkmi, ako riešiť svoju ťažkú finančnú situáciu. V stánku v Prešove budú prítomní takisto konzultanti Centra právnej pomoci, štátnej organizácie, ktorá ako jediná môže slovenským občanom sprostredkovať osobný bankrot.
Medzinárodný Deň bez dlhov začala spoločnosť KRUK organizovať už pred deviatimi rokmi v Poľsku. Postupne sa rozšíril aj do Rumunska, Českej republiky a na Slovensko. Na Slovensku sa táto akcia koná už piatykrát.
„Na kontaktných miestach budú pripravení odborníci, ktorí zhodnotia finančnú situáciu zadlžených ľudí s ohľadom na ich príjmy a záväzky, ktoré musia splácať. Výsledkom je konkrétny plán, ako krok za krokom postupovať, kde obmedziť náklady, ako zohnať ďalší zdroj príjmov, alebo ako rozložiť záväzky na dlhšie časové obdobie. Základom je však vždy komunikácia s veriteľom a realistický pohľad na vlastné finančné možnosti,“ hovorí Markéta Kolářová zo spoločnosti KRUK.

Súvisiace články

Aktuálne správy