Prologis predáva svoj galantský park firme CNIC

Firma Prologis je pripravená podniknúť ďalšie kroky v rámci jej dlhodobej stratégie.

Spoločnosť Prologis predáva Prologis Park Galanta-Gáň firme CNIC Corporation Limited. Park s rozlohou 240 tis. metrov štvorcových logistických priestorov triedy A pozostáva zo štyroch plne prenajatých budov. Predaj zahŕňa aj budovu na mieru s rozlohou 7 tis. metrov štvorcových, ktorá aktuálne vzniká pre logistickú spoločnosť poskytujúcu služby v oblasti recyklácie odpadových priemyselných plastov. Výšku investície ani jedna strana neuviedla.

Ako uviedol senior viceprezident a riaditeľ Prologis pre región strednej a východnej Európy Martin Polák, s dvoma poslednými transakciami, ktorých predmetom boli projekty na mieru, je rozvoj tohto parku kompletne dokončený. “Teraz sme pripravení podniknúť ďalšie kroky v rámci našej dlhodobej stratégie pre tento región,” dodal Polák.

Prologis, Inc. pôsobí v oblasti logistických nehnuteľností. Ku koncu júna 2017 spoločnosť vlastnila nehnuteľnosti a developerské projekty s celkovou očakávanou rozlohou približne 64 miliónov metrov štvorcových v 19 krajinách. Prologis prenajíma distribučné priestory približne 5 200 zákazníkom.

CNIC je spoločnosť vlastnená vládou Čínskej ľudovej republiky so splnomocnením uľahčovať internacionalizáciu čínskych spoločností, ochraňovať štátom vlastnený majetok a zvyšovať jeho hodnotu.

Súvisiace články

Aktuálne správy