Nálada francúzskych spotrebiteľov v auguste oslabila

Nálada francúzskych spotrebiteľov sa v auguste mierne zhoršila. Celkový index dôvery domácností, ktorý zostavuje štatistický úrad krajiny INSEE, si odpísal jeden bod a klesol na úroveň 103 bodov. Napriek tomu index zostal nad svojím dlhodobým priemerom 100 bodov. INSEE o tom informoval v piatok na svojej internetovej stránke.

Názory francúzskych spotrebiteľov na ich budúcu životnú úroveň sa výrazne zhoršili. Index, ktorý ich mapuje, stratil 9 bodov a klesol na mínus 19 bodov. Išlo o takmer rovnako výrazné zhoršenie ako v júli, kedy tento ukazovateľ oslabil o 10 bodov. Hodnotenie doterajšej životnej úrovne sa zhoršilo mierne a index, ktorý toto hodnotenie odzrkadľuje, klesol o jeden bod na mínus 40 bodov.

Názory francúzskych domácností na ich budúcu finančnú situáciu sa však mierne zlepšili. Index očakávanej finančnej situácie po júlovom oslabení o 7 bodov v auguste získal 2 body a zlepšil sa na hodnotu mínus 8 bodov. Hodnotenie svojej doterajšej finančnej situácie Francúzi nezmenili a index, ktorý ho vyjadruje, zostal na úrovni mínus 17 bodov.

Súvisiace články

Aktuálne správy