Talianska spotrebiteľská nálada sa v júli zlepšila

Index spotrebiteľskej dôvery, ktorý zostavuje taliansky štatistický úrad ISTAT, v júli stúpol na 106,7 bodu z júnových 106,4 bodu.

Nálada talianskych spotrebiteľov sa v júli v porovnaní s júnom zlepšila. Index spotrebiteľskej dôvery, ktorý zostavuje taliansky štatistický úrad ISTAT, v júli stúpol na 106,7 bodu z úrovne 106,4 bodu, na ktorej bol bol v predošlom mesiaci. Talianski spotrebitelia tento mesiac optimistickejšie hodnotia svoju osobnú situáciu a zlepšili sa ich očakávania do budúcnosti, ale horšie hodnotia situáciu ekonomiky. ISTAT o tom informoval v stredu na svojej internetovej stránke.

Zložený index podnikateľskej dôvery však v júli oslabil na 105,5 bodu z júnových 106,3. Zlepšila sa síce sa nálada v priemyselnom sektore, v stavebníctve a v maloobchode, ale oslabila dôvera v odvetví služieb. Index dôvery v priemysle medzimesačne stúpol z úrovne 107,3 bodu na 107,7 bodu. Ukazovateľ v dôvery v stavebníctve posilnil z hodnoty 129,8 bodu na 131,1 bodu a ukazovateľ nálady v maloobchode sa zlepšil zo 108,8 bodu na 109 bodov. Index odzrkadľujúci dôveru v sektore služieb však klesol z úrovne 106 bodov na hodnotu 105 bodov. V odvetví služieb sa totiž zhoršili očakávania v oblasti objednávok aj hodnotenie trendu v podnikaní.

Súvisiace články

Aktuálne správy