Peking a Minsk podnecujú obchodnú spoluprácu a rozvoj

V Minsku sa 21. júna konal veľtrh na podporu obchodnej spolupráce medzi Pekingom a Minskom. Li Luxiová, vedúca pekinskej delegácie a podpredsedníčka pekinského podvýboru Čínskej rady pre podporu medzinárodného obchodu (CCPIT Peking) povedala, že Peking bude neustále presadzovať komunikáciu o obchodnej spolupráci a rozvoj obchodných investícií v Minsku.
Li Luxiová tiež dodala, že priateľské výmeny medzi Čínou a Bieloruskom majú dlhú históriu. V septembri 2016 prezident Lukašenko uskutočnil štátnu návštevu v Číne a obe strany oznámili vytvorenie komplexného strategického partnerstva založeného na vzájomnej dôvere a prospechu.
Do konca roku 2016 objem obchodu medzi Čínou a Bieloruskom dosiahol 1 524 miliardy USD. Čína sa stala tretím najväčším bieloruským obchodným partnerom a zároveň najväčším ázijským obchodným partnerom Bieloruska s jasnou vyhliadkou na spoluprácu. V kontexte neustáleho prehlbovania strategického partnerstva a budovania iniciatívy Pásma a cesty sa v Pekingu uskutočnil veľtrh na podporu obchodnej spolupráce v Minsku, čo je konkrétny príklad vzájomnej výstavby sesterských miest a dôrazu, ktorý Pekingu kladie na hospodársku a obchodnú spoluprácu s Minskom.
Propagačný veľtrh sa konal v spolupráci s CCPIT Peking a pobočkou Bieloruskej obchodnej a priemyselnej komory v Minsku. Zúčastnilo sa ho viac ako 50 minských podnikateľov v oblastiach potravín, umenia, odevov, liečiv, výstav, práva atď. a viac ako 70 podnikateľov z Pekingu z odvetví energetiky, cestovného ruchu, kultúry, poľnohospodárstva, vedy a techniky, ekonomiky a obchodu.
Odkazy na obrazové prílohy: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=291741
Kontakt: pán Ji Tel/Fax: 86 10 63075245

Súvisiace články

Aktuálne správy