Slovenská správa ciest pripravuje opravu mosta na ceste I/59 v Nižnej

Predpokladaná cena prác na odstránenie havarijného stavu mosta, vrátane vypracovania projektovej dokumentácie, je 8,37 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Realizácia zákazky by mala trvať šestnásť mesiacov.

Slovenská správa ciest (SSC) pripravuje opravu mosta na ceste prvej triedy I/59 v Nižnej v okrese Tvrdošín. Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, predpokladaná cena prác na odstránenie havarijného stavu mosta, vrátane vypracovania projektovej dokumentácie je 8,37 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (10,04 mil. eur vrátane dane). Realizácia zákazky by mala trvať šestnásť mesiacov.

Uchádzači môžu predkladať ponuky do 7. júla, pričom minimálna lehota pre ich viazanosť je 31. októbra tohto roka. Cestári plánujú investíciu financovať s využitím vlastných zdrojov.

Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje cesty prvej triedy a vykonáva pre ne investičnú činnosť. Generálne riaditeľstvo SSC je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky majú zastúpenie v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach. Investičná výstavba a správa ciest (IVSC) Bratislava má na starosti cesty prvej triedy v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji, IVSC Žilina v Žilinskom a Trenčianskom kraji, IVSC Banská Bystrica v Banskobystrickom kraji a IVSC Košice v Košickom a Prešovskom kraji.

Súvisiace články

Aktuálne správy