Zisk Wells Fargo v 1. kvartáli stagnoval a tržby mierne klesli

Zisk americkej banky Wells Fargo v 1. kvartáli 2017 stagnoval a jej tržby mierne klesli. Tretia najväčšia banka v USA je pod drobnohľadom úradov a čelí vyšetrovaniu pre škandál s miliónmi falošných účtov.
Banka dnes oznámila, že jej čistý zisk za tri mesiace do konca marca 2017 zostal na vlaňajšej úrovni 5,46 miliardy USD (5,15 miliardy eur), čo predstavuje 99 centov na akciu. Napriek stagnácii prekonala odhady analytikov, ktorí jej predpovedali nižší zisk, 97 centov na akciu.
Tržby Wells Fargo pritom mierne klesli na 22 miliárd USD z 22,2 miliardy USD v 1. štvrťroku 2016. V tomto ukazovateli banka zaostala za očakávaniami ekonómov, ktorí počítali s tržbami v priemere 22,32 miliardy USD.
Bankou vlani otriasol škandál, keď vyšlo najavo, že tisíce jej zamestnancov tajne a neoprávnene otvorili falošné účty v snahe splniť vysoko nastavené obchodné ciele a získať odmeny. Od roku 2011 otvorili až 2,1 milióna účtov na mená fiktívnych alebo existujúcich klientov banky bez ich vedomia. Banka sa už dohodla s dvoma regulačnými úradmi na pokute 185 miliónov USD za urovnanie sporu. Ale čelí vyšetrovaniu ďalších štátnych a federálnych úradov, vrátane ministerstva spravodlivosti.
Wells Fargo čaká 25. apríla zhromaždenie akcionárov, ktoré môže byť búrlivé.

Súvisiace články

Aktuálne správy