Spoločnosť MH&SR pod vedením J&T investuje do rozvoja Vysokých Tatier 2 mld.Sk

Spoločnosť MOUNTAIN HOLIDAY & SKI RESORTS Plc. (MH&SR), ktorá vznikla ako združenie investorov pod vedením finančnej skupiny J&T, je pripravená v najbližších 5 rokoch investovať do komplexného rozvoja Vysokých Tatier minimálne 2 miliardy Sk

Bratislava 9. decembra (TASR) – Spoločnosť MOUNTAIN HOLIDAY & SKI RESORTS Plc. (MH&SR), ktorá vznikla ako združenie investorov pod vedením finančnej skupiny J&T, je pripravená v najbližších 5 rokoch investovať do komplexného rozvoja Vysokých Tatier minimálne 2 miliardy Sk.

Táto investícia ráta v tatranskom regióne s rekonštrukciou liečebných domov Hviezdoslav a Helios na Štrbskom Plese a dobudovaním strediska pre zimné a letné športovo-rekreačné aktivity, ktoré by boli vzájomne koordinované a úrovňou poskytovaných služieb sa blížili európskemu štandardu. „Spoločnosť MH&SR vznikla za účelom združenia domácich ale predovšetkým zahraničných investorov, ktorí chcú vložiť prostriedky do zariadení cestovného ruchu v strednej Európe,“ konštatoval partner J&T FINANCE GROUP Igor Rattaj. Okrem získania zdrojov na rozvoj regiónu má podľa jeho slov projekt zabezpečiť know-how, a to od ľudí, ktorí už založili respektíve prevádzkujú svetoznáme lyžiarske strediská. Firma J&T ako lokálny poradca sa bude na projekte podieľať finančne a prostredníctvom realitnej divízie J&T GLOBAL bude operovať aj ako developer a správca projektov. Tie bude realizovať MH&SR.

„Účelovo vytvorená spoločnosť MH&SR vytvára kanál pre prílev zahraničných investícií do regiónu Vysoké Tatry. Ak sa vyskytnú ďalšie investičné príležitosti, očakáva sa pripájanie ďalších zahraničných investorov. Aj preto bolo združenie zaregistrované vo Veľkej Británii,“ vysvetlil I. Rattaj.

Podľa plánu, povedal, prvou investíciou MH&SR bude rekonštrukcia spomínaných liečebných domov, na ktoré sa vynaloží rádovo viac ako 1 miliarda Sk. Spoločnosť Capital Industrial ako väčšinový vlastník Kúpeľov Štrbské Pleso je spolumajiteľom MH&SR.

V rámci realizácie projektu by ďalším podnikateľským krokom, ako upresnil I. Rattaj, malo byť rozšírenie lyžiarskych tratí, vybudovanie zasnežovacieho systému a zvýšenia prepravných kapacít pre turistov. J&T už predložila ponuku na nájom Tatranských lanových dráh, ktorú adresovala Železničnej spoločnosti. Investícia do skvalitnenia súvisiacich služieb by mala dosiahnuť takmer 1 miliardu Sk. „Tieto investície považujeme pre región za kľúčové,“ podčiarkol I. Rattaj. Vyjadril za J&T presvedčenie, že „dlhodobo majú Vysoké Tatry potenciál, ktorý môže prinášať investorom zisk, a zároveň môžu byť rozvojovým impulzom pre široký región a pomôcť v ňom riešiť sociálne otázky. Komplexný rozvoj regiónu však nie je možné naštartovať bez výrazných počiatočných investícií.“

Objem investícií, ktoré plánuje J&T GLOBAL vynaložiť v nasledujúcich 5 rokoch, dosiahne viac ako 14 miliárd Sk.

Súvisiace články

Aktuálne správy