Nová životná poisťovňa na slovenskom trhu

Na slovenskom poistnom trhu začala pôsobiť holandská poisťovňa Aegon. Rozhodnutie vedenia spoločnosti o vstupe ovplyvnil rast na trhu životného poistenia. „Pozitívnym trendom sú takisto rastúce úspory v domácnostiach. Atraktívnou oblasťou, na ktorú sa chceme zamerať, je aj reforma dôchodkového systému,“ skonštatoval predseda Predstavenstva Aegon Donald J. Shepard. Poisťovňa kladie dôraz na rozvoj kapitálového a investičného životného poistenia. Úrazové a zdravotné poistenie bude predávať len formou pripoistenia.

Aegon Slovakia sa chce zamerať najmä na mestskú populáciu vo veku medzi 25 až 50 rokov so stredným alebo s vyšším príjmom. „Hospodárenie v čiernych číslach plánujeme ukončiť o tri, maximálne päť rokov,“ povedal za slovenskú pobočku jej riaditeľ Peter Brudňák.

Spoločnosť v súčasnosti na Slovensku zamestnáva 34 kmeňových a 300 externých pracovníkov. Poisťovňa začína so základným imaním 120 mil. Sk. Celkové doterajšie náklady vyčíslil Brudňák na 300 mil. Sk. V tom je už zahrnutá aj p…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy