Ceny ropy pokračujú v poklese, americká WTI sa obchoduje pod 100 USD

Ceny ropy dnes pokračujú v poklese. Dôvodom je nárast ropných rezerv v USA. Americká ropa sa obchoduje pod úrovňou 100 USD (72,20 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA a Bloomberg.
Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s aprílovým kontraktom sa dnes ráno o 8.02 SEČ predával po 99,29 USD. To je o 74 centov menej ako v utorok (11. 3.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Počas utorkového obchodovania cena americkej ropy prvý raz po takmer štyroch týždňoch klesla pod hranicu 100 USD za barel. Aprílový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zlacnel o 51 centov na 108,04 USD/barel.
Obchodníci vysvetľujú pokles cien čierneho zlata zvýšením ropných rezerv v USA. V utorok večer zverejnil American Petroleum Institute (API) správu, ktorá počíta s tým, že počas uplynulého týždňa zásoby vzrástli o 2,63 milióna barelov. Nárast rezerv signalizuje pokles dopytu po rope v najväčšej svetovej ekonomike. Americké ministerstvo energetiky zverejní oficiálnu správu o stave ropných rezerv dnes popoludní. Trh počíta s ich zvýšením o 2 milióny barelov.

Súvisiace články

Aktuálne správy