Spoločnosť Honeywell kúpila firmu Olympo Controls

Bratislava/Praha 9. októbra (TASR) – Firmy Olympo Controls, s.r.o. a Olympo Bratislava, spol. s r.o., distribútorov zabezpečovacích technológii so sídlom v Brne a v Bratislave kúpila Divízia Security Products spoločnosti Honeywell (NYSE: HON).

Tieto dve sesterské spoločnosti, ktoré zamestnávajú spolu 120 pracovníkov, distribuujú zariadenia pre zaisťovanie neoprávneného vniknutia do budov, priemyslové kamery a zariadenia pre kontrolu vstupu spoločnostiam, ktoré sa zaoberajú inštaláciou zabezpečovacích zariadení v Českej a Slovenskej republike. Firma Olympo má predajné zastúpenie aj v Prahe.

Spoločnosť Honeywell má významné zastúpenie v Česku, kde zamestnáva približne 700 osôb. Jej divízia ACS rozvíja svoje aktivity v Prahe a Brne. Letecká divízia spoločnosti Honeywell vlastní spoločnosť Mora Aerospace v Olomouci.

Honeywell je mnohostranne rozvinutá technologická a výrobná korporácia podnikajúca v mnohých krajinách sveta vo viacerých oblastiach, ako sú letectvo, automatizácia obytných domov a budov, priemyslová regulácia, automobilový priemysel, špeciálna chémia, vlákna, plasty a materiály pre elektroniku a špeciálne použitie. Honeywell má ústredie v Morris Township, New Jersey, USA. Akcie korporácie patria medzi 30 vybraných titulov tvoriacich Dow Jonesenov priemyslový index a sú takisto súčasťou indexu Standard & Poor’s 500. Informovala o tom spoločnosť Honeywell.

Súvisiace články

Aktuálne správy