Bratislava bude mať v lete pravidelné linky do 23 destinácií

Počas letnej letovej sezóny od 31. marca do 26. októbra zabezpečí na bratislavskom letisku päť leteckých spoločností írsky Ryanair, domáce Danube Wings, nórsky Norwegian Air Shuttle, ruský UTair Aviation a ukrajinský Air Onix spolu 87 letov týždenne.

Z Bratislavy sa počas letnej letovej sezóny od 31. marca do 26. októbra bude dať lietať na pravidelných linkách do 23 destinácií v dvanástich štátoch. Päť leteckých spoločností írsky Ryanair, domáci Danube Wings, nórsky Norwegian Air Shuttle, ruský UTair Aviation a ukrajinský Air Onix zabezpečí spolu 87 letov týždenne. Ako agentúru SITA v pondelok informovala hovorkyňa bratislavského letiska Dana Madunická, oproti zime sa pravidelné lety rozšíria o stredomorské letoviská Alghero na Sardínii, Trapani na Sicílii, Barcelona (Gerona), Malaga a Palma de Mallorca či Split a Zadar pri Jadranskom mori. V lete sa bude lietať aj do Bristolu, Edinburghu, Paríža (Beauvais), Kodane a Kyjeva. „Ponuku letov z Bratislavy zatraktívni aj niekoľko desiatok charterových destinácií. Horúcou tohtoročnou novinkou je severný Cyprus – letisko Ercan pri Nikózii,“ dodala Madunická.

Írske nízkonákladové aerolínie Ryanair, ktorú sú stále výrazne najväčším pravidelným leteckým dopravcom na letisku v Bratislave, bude prevádzkovať 59 letov týždenne do šestnástich destinácií vo Veľkej Británii, Taliansku, Španielsku, Írsku, Francúzsku a Belgicku. Spojenie so Stanstedom pri Londýne bude Ryanair zabezpečovať dvanásťkrát v týždni, s ďalším letiskom Luton pri britskej metropole štyrikrát, Birminghamom, Liverpoolom a Edinburghom trikrát a Bristolom dvakrát za týždeň. Lety írskeho prepravcu do Dublinu budú fungovať šesťkrát v týždni, do Milána (Bergamo) päťkrát, do Ríma (Ciampino) trikrát, do Alghera a Trapani dvakrát týždenne. Do Paríža (Beauvais) a Bruselu (Charleroi) sa bude dať lietať štyri razy, do Barcelony (Gerona), Malagy a Palma de Mallorca dvakrát v týždni.

Danube Wings popri domácej linke Bratislava – Košice s desiatimi letmi týždenne začnú v júni prevádzkovať tradičné sezónne lety do Splitu dvakrát a do Zadaru raz v týždni. Norwegian Air Shuttle pokračujú v letoch do Osla dvakrát a obnovujú linku do Kodane tiež dva razy v týždni. UTair Aviation lieta na moskovské letisko Vnukovo naďalej sedemkrát týždenne. Air Onix, ktorý začiatkom marca otvoril pravidelné spojenie s kyjevským letiskom Žuljany, bude prevádzkovať linku štyrikrát v týždni.

Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a.s. vznikla v apríli 2004, má základné imanie 292,428 mil. eur. História najväčšieho slovenského letiska siaha do roku 1946. Letisková spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, keď Fond národného majetku spravuje 50,30 % akcií a ministerstvo dopravy 49,70 % akcií.

Súvisiace články

Aktuálne správy