Výpredaje v obchodoch potrvajú do druhej polovice februára

Bratislava 4. februára (TASR) – Výpredaje so zľavami aj vyše 50 %, ktorými obchodníci lákajú ľudí do predajní už od začiatku roka, potrvajú ešte približne do druhej polovice februára. Podľa analytika agentúry pre prieskum trhu Terno Ľubomíra Drahovského je taký krok predajcov úplne bežný.
„Odhadujem, že výpredaje boli v tomto roku úspešnejšie než vlani, pretože veľa ľudí na ne čakalo a odkladalo svoje nákupy práve na výpredaje,“ zhodnotil Drahovský. To podľa neho potvrdzuje aj fakt, že nákupy nepotravinového tovaru neboli pred Vianocami také, ako sa čakalo. Ľudia si jednoducho čoraz viac nákupov odkladali na novoročné zľavy a akcie obchodníkov.
Aj vo výpredajoch však už podľa analytika dominuje obozretné nakupovanie. „Ľudia čoraz viac zvažujú, či to, čo im ponúka obchod vo výpredajoch, aj skutočne využijú,“ doplnil Drahovský.
Odhady obchodníkov na tento rok pritom vôbec nie sú optimistické. Podľa prezidenta Zväzu obchodu a cestovného ruchu (ZOCR) Pavla Konštiaka bude mať na nakupovanie ľudí nepriaznivý vplyv najmä rastúca miera nezamestnanosti. „Nezamestnanosť sa má v tomto roku zvyšovať, a to je pre každého obchodníka zlá správa,“ zhodnotil pre TASR Konštiak.

Súvisiace články

Aktuálne správy