Zisk spoločnosti Ryanair v 3. kvartáli vzrástol na 18,1 milióna eur

Dublin 28. januára (TASR) – Najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v Európe, írske aerolínie Ryanair, zaznamenali v uplynulom kvartáli lepšie, ako očakávané výsledky vďaka nárastu cestujúcich. Vedenie podniku preto zvýšilo svoj odhad zisku za celý finančný rok, ktorý sa končí 31. marca a predpovedá, že aj v nasledujúcom finančnom roku záujem cestujúcich o služby Ryanair stúpne. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.
Podľa najnovších výsledkov sa čistý zisk Ryanairu v 3. štvrťroku obchodného roka 2012/2013 zvýšil na 18,1 milióna eur z 14,9 milióna eur v rovnakom období predchádzajúceho roka. Priemerná cena leteniek v sledovanom období stúpla o 8 % a počet pasažierov vzrástol o 3 % na 1 milión aj vďaka otvoreniu nových liniek.
Tržby firmy Ryanair za tri mesiace do konca decembra vzrástli o 15 % na 969 miliónov eur, ale aj náklady na palivo prudko stúpli, a to o 24 % na 81 miliónov eur.
Vedenie spoločnosti informovalo, že pred vianočnou sezónou zaznamenalo zvýšený záujem o letenky na toto zvyčajne slabé obdobie, a tomu vďačí za lepšie výsledky.
Za celý obchodný rok Ryanair preto najnovšie očakáva čistý zisk 540 miliónov eur namiesto pôvodne odhadovaných 490 až 520 miliónov eur.
Aerolínie v decembri otvorili svoju v poradí už 51. základňu v Európe, a to v holandskom Maastrichte a od apríla chcú pridať nové linky, vrátane chorvátskeho Zadaru i marockého mesta Fez.

Súvisiace články

Aktuálne správy